Oskuste laagri II etapp 2022

Liselle Karjane

15.-17. aprillil toimus Raplamaa kodutütardel ja noortel kotkastel teine Oskuste Laager Eidapere metsades. Nagu esimeses laagris, võtsid laagrist osa naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad.

Reedel alustasime laagrit tavapäraselt Kaitseliidu lao juurest asjade autodele pakkimise ja jagude moodustamisega. Peale seda sõitsime oma laagriplatsile. Kuna laagri üheks teemaks oli maskeerimine siis peale telkide üles panemise pidime need oma algsete teadmiste baasil varjama. Laupäeval käidi meile asjast täpsemalt rääkimas. Näidati ära, mida tuleks telgi maskeerimisel silmas pidada ja kuidas asja lihtsamalt teha.

Laagri teiseks teemaks oli luure ja laupäeval pärast lõunat räägiti luurest, kuidas seda teha ja mis infot peaks selle jooksul saama. Teooriast võib küll igaüks aru saada, aga sellest tähtsam on praktika. Mõlemad jaod läksid Eidapere metsadesse luurele ülesandega tuvastada vastase kohalolek, relvastus ja muu vajalik sinna hulka. Nendega kaasas olid ka juhendajad, kes noori vajadusel suunasid. Peale metsaskäiku tuli teha ka luureraport ja esitada see oma juhendajale.

Teise laagripäeva lõpuks pidid laagrilised tegema 5 eri tüüpi lõket ja need ka põlema saama. See ülesanne sujus neil suurepäraselt ja laagriplatsil oli näha palju eri tüüpi huvitavaid lõkkeid.

Kuna laager toimus lihavõtete ajal, rääkisime pühapäeval lihavõtete tagamaadest ja värvisime isegi looduslikult mune. Peale seda pakkisime laagriplatsi, kuid oli veel üks katsumus: “lühike” matk laagriplatsilt Järvakanti, mööda teid, aga kokku tuli lõpuks üle 10 km. Matka ajal harjutasime ka erinevaid liikumisi ja käemärke info edasi andmiseks.

Kel jalad peale matka katki, kes lihtsalt väsinud, aga tehtud sai. Tagasiside oli siiski kõigil positiivne ja matk lõpetati naerusuil.

Pilte näed siit
Eelmine
Noored kotkad teevad noored loodusega sõbraks
Järgmine
Keava noorte õppepäev

Lisa kommentaar

Email again: